Voor de negende keer op rij is de Tio hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management uitgeroepen tot de beste toerisme opleiding van Nederland door de keuzegids.

Keuzegids

Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Elk jaar brengen ze een gids uit waarin de beste opleidingen worden beschreven. De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management van Hogeschool Tio is dus voor de negende keer uitgeroepen tot beste toeristische opleiding door deze gids.

Deze opleiding kun je volgen in meerdere steden in Nederland en is bedoeld voor mensen die graag wat van de wereld zien. De opleiding past bij je wanneer je goed bent in talen, geïnteresseerd bent in andere culturen en graag meer van de wereld wil zien. Omdat het ook een managementopleiding is, is deze opleiding erg geschikt voor studenten die graag in control zijn en hun leidinggevende skills meer willen ontwikkelen. Het handige van deze opleiding is ook nog eens dat je breed inzetbaar wordt opgeleid. Zo kun je nog alle kanten op gaan met deze studie en doen wat je zelf wilt. Niet voor niets dus dat deze opleiding al voor de negende keer is uitgeroepen tot beste toerisme opleiding van Nederland door Keuzegids.

E-commerce staat centraal

Omdat steeds meer mensen hun vakantie online boeken is het dus belangrijk dat je ook wat leert over e-commerce. Dit wordt gecombineerd met toeristische kennis en hier is een grote vraag naar binnen de reisbranche. Tijdens hbo-toerisme opleidingen zul je hier dus meer over leren.

Tijdens de opleiding Internationaal Toeristisch Management

Het is een hbo-opleiding en je kunt je Bachelor of je Associate Degree behalen. Er is zelfs een mogelijkheid om deze opleiding verkort te volgen. Zo zou je een Bachelor al in drie jaar kunnen halen in plaats van in vier jaar. En je Associate Degree kan al in twee jaar behaald worden. De opleiding wordt gegeven in Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht. Eventueel zou je in Amsterdam en Utrecht de opleiding kunnen volgen in het Engels. Wat ook handig is, is dat je de opleiding ook in januari kunt gaan starten. Wanneer studenten bijvoorbeeld eerst nog een halfjaar (of langer) willen rondreizen voordat ze de studie starten is dit dus een ideale oplossing.

Na je studie

Doordat tijdens de studie praktijkgericht leren centraal staat is dit ideaal voor als je na je studie werk gaat zoeken en je dus al praktijkervaring hebt. Je leert namelijk beter door te doen. Doordat ze dus de beste hbo-opleiding in toerisme zijn staan werkgevers te springen om iemand met een diploma van deze opleiding die erg breed inzetbaarheid is.