Professionelen kunnen in de praktijk op een zeker ogenblik nood hebben aan het volgen van tal van verschillende cursussen of opleidingen. Voor veel mensen geldt dat ze gemotiveerd zijn om door te groeien binnen bijvoorbeeld de onderneming waar ze op dat ogenblik in actief zijn. Dat kan in de praktijk zeker interessant zijn, maar er zijn ook beperkingen aan verbonden. Iemand kan bijvoorbeeld ongelofelijk goed zijn in zijn of haar huidige functie, maar dat hoeft daarom nog niet te betekenen dat de nieuwe functie ook met verve zal worden uitgevoerd. Dit geldt niet in het minst voor mensen die in een leidinggevende positie komen te zitten. Voor hen kan bijvoorbeeld het volgen van een leiderschapstraining meer dan het overwegen waard zijn.

Voor mensen die een bepaalde promotie hebben gemaakt

Je hebt er ongetwijfeld jaren naar uitgekeken, het moment waarop je promotie maakt binnen het bedrijf waar je al bloed, zweet en tranen voor hebt gelaten. Elke promotie brengt echter ook een nieuwe uitdaging met zich mee. Dit is niet in het minst het geval wanneer je promotie ervoor zorgt dat je een leidinggevende functie krijgt toebedeeld. Bij heel wat mensen breekt zich het angstzweet dan uit. Je weet immers dat je goed bent in je vak en dat je uitstekend zelfstandig kan werken, maar ben je ook een teamspeler? En heb je bovendien het gezag om leiding te geven over anderen? Wanneer je daar aan twijfelt zal je kunnen vaststellen dat een leiderschapstraining jouw zelfvertrouwen een behoorlijk stevige boost kan geven.

Voor zij die onverwacht een leidinggevende functie krijgen

Lang niet iedereen die op een bepaald ogenblik de leiding krijgt over anderen heeft daar naar toe gewerkt. Er zijn in de praktijk dan ook zat mensen die plots een dergelijke functie in de schoot geworpen krijgen. Dat klinkt natuurlijk helemaal geweldig, maar in de praktijk zijn deze mensen daar vaak helemaal niet zo blij mee. Hoe komt dat nu precies? Zeer eenvoudig. Het is namelijk zo dat leiding geven over andere mensen niet iets is wat iedereen van nature in zich heeft. Vaak is dit een eigenschap die aangeleerd dient te worden. Wanneer je plots in een leidinggevende functie wordt gedropt is dat eigenlijk hetzelfde als voor de leeuwen te worden gegooid. Het volgen van een leiderschapstraining kan ervoor zorgen dat je toch met een voldoende hoeveelheid aan kennis jouw nieuwe leidinggevende job kan oppakken.

Voor wie zijn of haar leidinggevende kwaliteiten wil verbeteren

De bovenstaande informatie schept wellicht het vermoeden dat het volgen van een leiderschapstraining alleen maar interessant is voor wie nog geen enkele ervaring heeft als leidinggevende. Dat is echter niet juist, integendeel. Het is in de praktijk dan ook zo dat ook mensen die reeds vele jaren een leidinggevende functie uitoefenen gebaat kunnen zijn bij het volgen van een dergelijke opleiding. Heb jij dus met andere woorden het gevoel dat jouw leidinggevende kwaliteiten vatbaar zijn voor verbetering? Of wil je, je gewoon verdiepen in eventuele nieuwe technieken of communicatiemethodes die door de jaren heen zijn ontwikkeld? In al deze verschillende gevallen is het volgen van een leiderschapstraining ook voor jou mogelijks het overwegen meer dan waard.

Herken jij jezelf in een van de bovenstaande profielen? Kijk voor de mogelijkheden op www.lidrs.nl!