Ga jij nog naar de universiteit en vraag jij je af waarom mensen een VPN op de universiteit gebruiken? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel gaan we jou namelijk meer vertellen over waarom mensen dit doen. Echter willen we je ook nog wat extra informatie geven over het internet in het algemeen. Sinds het internet er is, is er namelijk een hoop veranderd. De mens kan eigenlijk niet meer zonder en dat is niet heel gek. Het internet zorgt namelijk voor een hoop gemak en dit is bijvoorbeeld het geval op het moment dat jij een shirt wilt kopen of als je op zoek bent naar een goede stukadoor. Je kunt eigenlijk alles vinden op het internet en dat is natuurlijk top. Ook kan je gemakkelijk met mensen in contact komen en zorgt het internet ook voor een hoop veiligheid. Met behulp van handige apps kan je namelijk je locatie delen met mensen die je lief hebt. Fiets jij in het donker naar huis? Dan weten deze mensen precies waar je bent en dit maakt het al een stukje veiliger.

Het internet is echter niet alleen hierom een aanrader. Het internet is dit namelijk ook omdat je van alles kunt doen op het moment dat je je verveeld. Ben jij op zoek naar een leuk spel en wil je dit online spelen met je vrienden, dan kan dit dankzij het internet. Ben jij het type dat niet goed oplet op de universiteit en wil je even wat anders doen? Ook dan biedt het internet uitkomst, of dit goed voor je is, is natuurlijk weer een ander verhaal.

Anoniem op het internet

Op sommige scholen is het niet mogelijk om gebruik te maken van het internet. Bepaalde apps zijn geblokkeerd en bij sommige scholieren zorgt dit voor frustratie. Mocht dit bij jou ook het geval zijn, dan hebben wij een oplossing voor je. Met behulp van een VPN server kan je namelijk gemakkelijk het internet op en dat is natuurlijk top. Je kunt hiermee veilig surfen en je bent eigenlijk op een ander netwerk actief. Tevens ben je volledig anoniem en dit maakt het een stuk veiliger. Wanneer je normaliter op het internet actief bent, kan men namelijk precies zien waar jij bent en dat kan voor onveilige situaties zorgen. Dankzij deze server ben je dus anoniem en je kunt zelf kiezen van welke server je gebruikmaakt, dit kan bijvoorbeeld ook een buitenlandse server zijn. Het grote voordeel hieraan is dat je bijvoorbeeld op Netflix al series kunt kijken die in Nederland nog niet uit zijn. Maak gebruik van een Amerikaanse server en Netflix denkt dat jij een Amerikaan bent, je kunt dan al veel meer series zien!