Een auto kopen kost erg veel geld. Een nieuwe auto kost al snel 35.000 euro of zelfs meer. Dat is veel geld dat de meeste mensen niet zomaar kunnen uitgeven. Je kunt dan natuurlijk kijken voor een tweedehands auto, maar er zijn tegenwoordig ook andere oplossingen voor. Je kunt nu gemakkelijk operational lease auto nemen, zonder het volle bedrag neer te hoeven leggen. Met private lease krijg je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto. Je kunt bovendien zelf kiezen voor hoeveel jaar je de auto wilt hebben voordat je deze overkoopt of overstapt op een nieuwe. Is een auto leasen echt zo goed als het lijkt?

Een zakelijke auto leasen

Er zijn veel bedrijven die hun werknemers een zakelijke auto aanbieden. Om dit voor al je werknemers te doen kost klauwen met geld, wat het al snel onmogelijk maakt. Door zakelijk leasen elektrische auto bij Superlease kun je jouw werknemers alsnog een auto aanbieden, zonder direct het volle bedrag te hoeven betalen. Voor een vast bedrag per maand kunnen jouw werknemers een eigen werkauto hebben. Het leasen van zakelijke auto’s is al een tijdje langer populair. Eerst was het enkel mogelijk om te leasen als het voor de zaak was en nu kunnen dus ook particulieren hier gebruik van maken. Erg handig, toch?

Geen onderhoudskosten meer betalen

Of je nu van plan bent om een auto leasen zakelijk bij Superlease of dat je een private lease afsluit, je hoeft je geen zorgen meer te maken om bijkomende kosten naast de benzine. Door een auto te leasen wordt er zonder extra kosten onderhoud uitgevoerd aan de auto, is deze verzekerd en betaal je geen wegenbelasting meer. De auto blijft immers eigendom van de dealer en met een lease hoef jij dit soort dingen dus niet meer te regelen. Schade en onderhoud aan de auto zijn dan dus kosteloos. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken om grote rekeningen als er iets kapot gaat aan de auto.

Je zit meerdere jaren vast aand e auto

Iets wat als een nadeel van leasen kan worden beschouwd is de duur dat je aan de auto vastzit. Je sluit een contract af voor een aantal jaren en je kunt niet zomaar op de helft van de tijd zeggen dat je een andere auto wilt hebben. Als jij nog geen flauw idee hebt van wat er in de toekomst in jouw leven gaat gebeuren dan is een lease auto niet voor jou. Als jij een kleine auto neemt en je hebt drie jaar later ineens twee kinderen, dan kun je bij jouw vijfjarige contract niet plots overstappen op een grotere auto. Je kunt dan in de problemen komen.

Een beperkt aantal kilometers per jaar

Bij een leasecontract wordt er ook vastgesteld hoeveel kilometers jij mag gaan rijden met de auto per jaar. Dit is standaard 10.000 kilometer, maar dit kan ook worden verhoogd voor een hoger maandbedrag. Je moet van tevoren dus al bedenken hoe veel jij per jaar rijdt, anders kun je aan het eind van het jaar het aantal kilometers overschrijden en plots veel meer moeten betalen. Dat zou zonde zijn.