Als je voor je werk te maken krijgt met projectmanagement, kan het nuttig zijn om een cursus op dit gebied te volgen. Maar waar dien je op te letten bij het kiezen van een geschikte cursus? In deze blog geven we vijf tips om je op weg te helpen. Of je nou een beginner of gevorderd bent, deze tips zullen je hopelijk helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Bepaal je niveau

Voordat je een cursus projectmanagement gaat volgen, is het belangrijk om te bepalen wat je niveau is. Ben je een beginner en wil je de basisbeginselen leren? Of ben je al gevorderd en wil je je kennis verdiepen? Door je niveau te bepalen, kun je gerichter zoeken naar een cursus die aansluit op jouw behoeften.

Bekijk de duur en intensiteit van de cursus

Een ander belangrijk aspect om te bekijken bij het kiezen van een cursus is de duur en intensiteit van de cursus. Wil je een korte cursus volgen van een paar dagen, of ben je bereid om wat meer tijd en energie te steken in een uitgebreidere cursus? Bedenk hierbij ook of je een klassikale cursus wilt volgen of dat je liever online leert.

Controleer de beschikbaarheid

Het kan ook zo zijn dat je graag een specifieke cursus wilt volgen, maar dat deze momenteel niet beschikbaar is. Het is daarom belangrijk om de beschikbaarheid van cursussen te controleren voordat je je keuze maakt. Of bekijk alternatieve data of locaties waar dezelfde cursus wel beschikbaar is.

Check de ervaring van de docent

De docent is een belangrijke factor in de kwaliteit van de cursus. Het is daarom verstandig om te controleren welke ervaring de docent heeft op het gebied van projectmanagement. Heeft de docent bijvoorbeeld jarenlange ervaring in het werkveld of beschikt hij over specifieke certificaten en opleidingen?

Vraag naar referenties

Tot slot is het altijd goed om te vragen naar referenties van voorgaande cursisten. Door te spreken met anderen die de cursus hebben gevolgd, kun je een beter beeld krijgen van wat je kunt verwachten. Vraag naar de sterke punten en eventuele verbeterpunten van de cursus om te bepalen of de cursus geschikt is voor jouw behoeften.

Samenvatting 

Het volgen van een cursus projectmanagement kan veel voordelen bieden in je werk. Door rekening te houden met je niveau, de duur en intensiteit van de cursus, de beschikbaarheid, de ervaring van de docent en referenties van voorgaande cursisten, kun je een weloverwogen keuze maken voor een geschikte cursus. Veel succes met het kiezen van een goede cursus en het verbeteren van je projectmanagement skills.

Bron: https://www.learnit.nl/